Det ble slått full alarm da det ble meldt om en mulig drukning i Nipedalen i 16-tiden søndag, og alle nødetatene rykket ut. En mann hadde fått problemer i Tennebekktjørn.

Dennis Isaksen Cheung (23), Hilde Losvik (25) og Aina Losvik (20) så dramaet på nært hold.

— Vi var ute og svømte da vi hørte rop om hjelp. Han var litt under, men mest over. Det var akkurat som om han ikke kunne bevege armer og bein. Vi tror han må ha fått krampe, sier de.

Takker for hjelpen

Mange av de badende reagerte og kom mannen til unnsetning. Luftambulanse, ambulanse og politi var på plass etter svært kort tid, ifølge de tre.

bilde2.JPG

Mannen kom til hektene og slo seg ned i solen sammen vennene han var på tur med.

Han vil ikke si noe til bt.no, men både han og vennene er takknemlige for all hjelp de fikk.

En venn av mannen var først fremme for å hjelpe.

— Jeg var sliten etter å ha svømt alt jeg kunne, men holdt ham oppe slik at han fikk puste. Heldigvis kom andre til for å hjelpe også, sier han.

En mann som så det hele fra land fortalte det formelig kokte av folk i vannet som ville hjelpe.

Mange badegjester

Brannvesenet hadde problemer med å komme seg helt inn til stranden på grunn av de mange parkerte bilene fra badegjestene i området.

— Det ble meldt om en mulig drukning. Luftambulanse og brannvesen var raskt på stedet. En mann er brakt på land og alt står bra til med ham, sier Ronny Lentføhr, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

På det meste var to politibiler, to brannbiler, en ambulanse og luftambulansen på stedet. Nødetatene har nå avsluttet på stedet og returnert.

FULLT AV FOLK: Mange badegjester i Nipedalen i dag. Her Agathe Bjelland med Ada på armen.
JO HJELLE