PER MARIFJÆREN, ROY HILMAR SVENDSEN, PÅL ANDREAS MÆLAND, JAN STIAN VOLD og KEN ROSSLAND

Like før klokken 21.00, kom seks representanter fra Kriops til Førde. Fem etterforskere og en rettsmedisiner.

De skal granske åstedet, som lokalt politi ikke har rørt i påvente av Kripos-bistand.

Den døde kvinnen var ved 21-tiden fremdeles ikke brakt ut av krattet der hun ble funnet, men ble dekket av en grønn presenning.

— Hørte rop om hjelp

Vitnet skal ha hørt rop på åstedet søndag morgen, fortalte lensmann Kjell Fonn i Førde på en pressekonferanse i ettermiddag.

En kvinnestemme skal ha ropt såpass høyt at en beboer i nærheten reagerte.

— Vitnet hørte flere rop innenfor et kort tidsrom. Vi har ikke det nøyaktige klokkeslettet for vitneobservasjonen, men det er snakk om tidlig søndag morgen, sa Fonn.

Sykepleiestudenten Anne Slåtten (23) ble meldt savnet i går, etter at hun ikke kom på jobb til avtalt tid søndag morgen.

Holder alle muligheter åpne

— Vi holder ennå alle muligheter åpne, sier Fonn til bt.no.

Kvinnen ble funnet av en tilfeldig forbipasserende i et skogholt mellom den delen av Førdehuset der teateret holder til og den mye trafikkerte Angedalsveien.

Den døde ligger bare noen meter fra fortauet som går langs Angedalsveien. Kvinnen ligger slik til at det ikke er usannsynlig at hun kan ha blitt påkjørt av en bil.

Politiet har sperret av et større område ved Angedalsveien. Også selve veien er stengt for trafikk.

Fikk telefon fra kjæresten

Kvinnen ble funnet like i nærheten av den ruten Anne Slåtten trolig ville valgt til jobben ved sykehuset i Førde.

Politiet opplyste tidligere i dag at Anne Slåtten fikk telefon fra kjæresten natt til søndag klokken 03.30. Så vidt politiet forstår var hun på rommet da hun snakket med kjæresten. Telefonsamtalen skal ha vært avtalt på forhånd.

Ba Kripos om hjelp

Politet i Førde ba tidligere i dag Kripos om bistand i søket etter den savnede sykepleiestudenten Anne Slåtten. Ingen har sett 23-åringen i live siden hun gikk på rommet sitt lørdag kveld på studentkollektivet der hun bodde.

— Vi holder alle muligheter åpne i denne saken, og ber nå om Kripos-bistand for å kunne gjøre en bredest og grundigst mulig jobb helt fra starten av. Vi har ikke spesielle indisier som sier at noe kriminelt har skjedd, sa Førde-lensmann Kjell Fonn til bt.no før den døde kvinnen ble funnet.

Sett i live lørdag kveld

Tidligere i dag gikk politiet ut med etterlysning av den 23 år gamle Anne Slåtten. Mer enn 60 personer og fire hundepatruljer lette i hele natt og i formiddag etter sjukepleiestudenten, som ikke møtte til første dag på praksisarbeidsplassen søndag.

Fonn forteller at det var andre i kollektivet som gjorde den siste kjente observasjonen av 23-åringen, da hun gikk på rommet for å legge seg ved 23.30-tiden lørdag kveld. Her stopper alle spor etter kvinnen. Hun dukket ikke opp til først dag som utplassert praksisstudent ved Førde Helsetun søndag morgen.

— Vi ønsker ikke gå i detalj om hun faktisk har sovet i sengen denne natten, og vet ikke når hun har forlatt rommet, sier lensmannen.

Politiet karakteriserer 23-åringen som en stødig og stabil person.

Skulle begynt praksis

Hun bodde i et hybelkollektiv i Hamretunet i Vieåsen, noen kilometer unna Førde sentrum. Herfra skulle hun etter planen gå til arbeidet på sykehjemmet.

Slåtten var student ved sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Sogn og Fjordane i Førde, og skulle begynt i utdanningspraksis søndag morgen. Hun kommer fra Hjelmeland i Rogaland.

Sykehuset og Høgskolen valgte å varsle kvinnens familie da hun ikke møtte opp til avtalt tid. Hele morgenen og formiddagen prøvde slektningene forgjeves å få kontakt med kvinnen. Klokken 16.10 søndag ettermiddag valgte de å kople inn politiet.

SAVNET: Anne Slåtten (23) ble meldt savnet søndag. Politiet tror det er den savnete som er funnet død i Førde.
POLITIET
LETTE: Opptil 60 personer deltok i dag i leteaksjonen etter den savnete kvinnen.
PER MARIFJÆREN