— Skipperen er på broen og hører et høyt smell. Så krenger båten kraftig, og mannskapet skjønner at de må få på seg overlevingsdrakter og komme seg i livbåtene, sier operasjonsleder Svein Sørensen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Mannskapet fra Hauge i Dalane rakk imidlertid å varsle om at de var i nød før de forlot den synkende båten.

— De hadde trykket direkte på den såkalte DSC-alarmen om bord, og deretter ble nødsignalet fanget opp av Rogaland radio, sier Johan Mannsåker i Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

- Erfarne sjøfolk Hovedredningssentralen fikk melding om at fiskebåten hadde problemer kl. 23.08. Det ble sendt ut et Sea King-helikopter. I tillegg kom flere fartøyer til unnsetning. Ved 00.30-tiden ble mannskapet reddet.

— Mannskapet på tre gikk i flåtene, og ble plukket opp av et annet fartøy. Fartøyet tok dem med til land i Haugesund, sier Mannsåker.

De tre mennene er mellom 35 og 49 år og skal være erfarne sjøfolk.

— Det var ikke unormalt høy sjø. Disse sjøfolkene var vært borti mye verre forhold enn dette, sier operasjonsleder Sørensen.

— Tøff påkjenning Ved 7-tiden lørdag morgen kom mannskapet fra den havarerte fiskebåten til Haugesund. I løpet av formiddagen var de på legesjekk og i avhør hos politiet.

— Mannskapet er i fin fysisk form. Men det er klart at det var en tøff påkjenning. Båten deres sank i løpet av veldig kort tid på åpent hav, sier Sørensen.

Tråleren var 23,9 meter lang og er hjemmehørende i Egersund. Den har en brutto tonnasje på 231 tonn. Den gikk ned 50 nautiske mil vest for Bømlafjorden.

Politiet vil etter hvert kalle inn de tre mennene til nye avhør for å forsøke å finne ut hva som har skjedd.