Det var 54 år gamle Gudmund Joar Hilde som omkom i tunnelulykken i Jølster natt til tirsdag. Han var bosatt i Innvik i Stryn kommune, og jobbet i firmaet Tunnelservice.

Etter det bt.no kjenner til er politiet sikre på at det var bremsesvikt som var årsaken til ulykken.

To lastebiler Det var to lastebiler på vei nedover anleggstunnelen med lass fra utbyggingen av Kjøsnesfjorden Kraftverk.

Bilene er utstyrt med radiosamband slik at førerne kan snakke med hverandre, og kollegaen oppfattet over sambandet at sjåføren i ulykkesbilen hadde mistet bremsene.

— Lastebilen trillet 2-3 kilometer inne i tunnelen før den gikk i fjellveggen, sier operasjonsleder Arild Stokkereit ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Føreren av ulykkesbilen var på vei ned med det nest siste lasset på dette skiftet da ulykken skjedde.

Lastebilen undersøkes Kollisjonen skjedde der tunnelen gjør en sving. Tunnelen er svært bratt, på ulykkesstedet er det en helling på 15-16 prosent. En ulykke med bremsesvikt er det både utbygger og entreprenør har fryktet mest av alt.

Lensmannen i Jølster har overtatt ansvaret på ulykkesstedet. Statens vegvesens ulykkeskommisjon for veitrafikk er på stedet for å utføre tekniske undersøkelser av ulykkesbilen.

Tunnelen der ulykken skjedde ligger ved enden av Jølstervatnet, mellom Lunde og Søgnesand. Den fører inn mot Jostedalsbreen nasjonalpark, der Kjøsnesfjorden Kraftverk skal stå ferdig i juli 2010.

Tunnelen brukes kun til anleggstrafikk.

UTBYGGING: Ulykken skjedde i forbindelse med utbyggingen av Kjøsnesfjorden Kraftverk.
oddleiv apneseth (arkivfoto)
Tunnelene brukes til transport til og fra kraftutbyggingen i Jølster.
Oddleiv Apneseth