Bystyremedlem Abdelmajid Jerad skal gå gjennom regelverket som ligger til grunn for utvisningssakene som har skapt overskrifter i pressen de siste ukene.

— Dagens regelverk er altfor rigid, mener Jerad, som er leder i integreringsutvalget i Bergen Ap.

Han vil komme med en uttalelse på Hordaland Arbeiderparti sitt årsmøte. Deretter vil han bringe saken videre til rikspolitikerne.

I går hadde Jerad et møte med Aps gruppeleder Terje Ohnstad, etter at han i BT gikk hardt ut mot sitt eget parti. Han kritiserte Aps innvandringspolitikk for å være hard og umoralsk.

- Ikke Aps skyld

— Jeg forstår at han er frustrert over at innvandrere som har vært her lenge plutselig sendes ut av landet, etter at de har gjort en samfunnsmessig innsats. Slike enkeltsaker virker urimelig, sier Terje Ohnstad.

Men han vil ikke være med på at problemet skyldes Aps innvandringspolitikk.

— Regelverket som saksbehandlerne forholder seg til, er laget gjennom vedtak i Stortinget som det er tverrpolitisk enighet om.

Ohnstad sier seg enig i at lovverket bak utvisningsvedtakene bør mykes opp. Men han er opptatt av at regelverket skal være likt for alle.

— Det må være likhet mellom Jørgen Hattemaker og Kong Salomo. Det skal ikke være sånn at bare de ressurssterke får bli.

Enige om rekruttering

Jerad mener blant annet at politikere med innvandrerbakgrunn blir lite synlig i Arbeiderpartiet.

— Abdelmajid Jerad er jo i aller høyeste grad synlig, så det klarer jeg ikke helt å forstå. Men vi har sikkert noe å gå på i forhold til oppfølging og støtte, sier Ohnstad.

En ting er partifellene i hvert fall helt enige om: De ønsker at flere med innvandrerbakgrunn skal bli aktive i partiet.

Hva mener du om Jerads kritikk? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Larsen, Bjørn Erik