Høringen om skjenkepolitikken i Bergen avholdes på Rådhuset onsdag. Det er to årsaker til at oppsosisjonspolitikerne har bedt om høring:

  • De ønsker å belyse forholdet mellom skjenkekontoret, byrådet og bystyret.
  • De ønsker å finne ut bakgrunnen for at tidligere skjenkesjef Gro Gaarder bestemte seg for at utesteder ikke skulle få klage på vedtakene om inndragning av skjenkebevilling.

Kommer ikke

Flere av de som har styrt skjenkepolitikken i denne perioden er imidlertid ikke invitert til høringen. Forrige uke kunne BT fortelle at tidligere byrådsleder Monica Mæland (H) ikke kom til å møte.

Nå viser det seg at heller ikke hennes etterfølger, Ragnhild Stolt-Nielsen (H), er invitert til høringen. Det synes Geir Kaland (H) er beklagelig.

— I møtet hvor vi startet utarbeidelsen av høringen ble det ble bestemt at to tidligere byrådsledere skulle kalles inn. Vi i komiteen eller arbeidsutvalget har ikke fått begrunnelse for hvorfor de ikke ble invitert, men det er uheldig at de ikke er det.Komitéleder Marte Mjøs Persen (Ap) har tidligere sagt at de som kommer til høringen bør ha nok kunnskap til å svare komiteen, og viste til at kommunaldirektør Robert Rastad møter.

— Han har vært der hele tiden. Det er mange byråder og avdelinger som har hatt ansvar for skjenkepolitikken. Skjenkekontoret kommer også, så jeg tenker vi får svar på det vi trenger, sa Persen til BT i forrige uke.

Kjenner ikke til

Men heller ikke skjenkesjef gjennom 20 år i Bergen kommune, Gro Gaarder, møter. Hun sluttet for kort tid siden som skjenkesjef. I hennes plass møter konstituert skjenkesjef gjennom litt over én uke, Bent Eirik Lunde.

Han startet sin innledning med å påpeke at han har vært ansatt i fem år som jurist ved skjenkekontoret.

— En del av disse spørsmålene hadde det vært hyggelig om Gaarder kunne vært her og svare på. Siden hun har hatt det overordnete ansvaret. Men det får bli som det blir.