Kvinnen var prostituert, og mannen hadde kjøpt seksuelle tjenester av henne flere ganger før hun ble utsatt for knivangrepet. I retten forklarte kvinnen at hun etter hvert hadde begynt å stole på mannen, til tross for at hun kunne oppleve ham som ustabil når han var påvirket av alkohol.

Svartnet Natt til 23. januar i år var de to sammen i kundens leilighet, etter at han hadde plukket henne opp på Strandkaien. En krangel om penger fikk det til å svartne for mannen.

– Han gikk og fant en kniv i kjøkkenskuffen, og sto og holdt den foran meg. Han truet med å stikke den i strupen min, og det var umulig for meg å komme forbi ham, fra der jeg satt i kjøkkenkroken, fortalte kvinnen i retten.

Ifølge tiltalebeslutningen ble kvinnen rispet i ansiktet med kniv. Kunden forsøkte flere gangen å hogge henne i mageregionen. Samtidig truet han med å stikke 25-åringen i halsen, og uttalte at datteren hennes skulle se henne dø. Bergen tingrett finner det bevisst at 48-åringen handlet med drapsforsett – men ikke med drapshensikt.

Den tiltalte 48-åringen innrømmet i retten at han hadde trukket kniv mot kvinnen, men benektet at han prøvde å drepe henne.

— Jeg skulle bare skremme henne litt. Jeg ville ha pengene mine tilbake, forklarte han.

Hamret løs Mens kvinnen fikk legebehandling, ble den tidligere voldsdømte 48-åringen kastet på glattcelle. Etter et kort politiavhør ble han løslatt.

Ifølge retten har han da ved flere anledninger truet kvinnen. «Hvis jeg dreper deg nå, slipper jeg unna mye lettere», skal han ha sagt ved et tilfelle. Da skal mannen også ha hamret løs på kvinnen, og slått henne i kjeven, bakhodet og nakken.

I oktober skal 48-åringen ha stukket en syl gjennom låret på kvinnen, ifølge tiltalen.

Retten mener dette ikke er tilstrekkelig bevist, og frifinner ham på dette punktet. Retten mener det ikke kan utelukkes at 25-åringen prøver å beskytte andre, og derfor skylder sylangrepet på 48-åringen.

Likevel kommer retten til at tiltalte er sivilrettslig erstatningsansvarlig for sylangrepet. Det totale oppreisningsbeløpet settes til 100.000 kroner.

HELGE HANSEN