16 menn er tiltalt i en av norgeshistoriens største hasjsaker. Blant dem er en 27-åring fra Bergen og en 25-åring fra Askøy, skriver NRK Hedmark og Oppland.

Opprullingen av saken startet etter et tips fra dansk politi i 2012. I januar i fjor slo politiet til mot flere adresser i Hedmark.

Lastet om

På en gård i Løten ble tre personer pågrepet mens de var i ferd med å laste om et parti narkotika. Om lag 65 kilo hasj ble beslaglagt i aksjonen.

Siden har politiet rullet opp forgreininger både til andre deler av Norge og internasjonalt.

— Pakker med hasj har blitt blandet inn med lovlig last, og transportert inn i Norge og opp til Hedmarken. Her har det vært et slags knutepunkt og stoffet har blitt distribuert utover i andre deler av landet,sier Geir Evanger, statsadvokat ved Det nasjonale statsadvokatembedet til NRK.

Politiet mener ligaen har omsatt til sammen 700 kilo hasj i Norge.

Krever 28 millioner kroner

16 menn er tiltalt: Seks fra Hedmark, to fra Oslo, to fra bergensområdet, en fra Nord-Trøndelag og to fra Sørlandet. I tillegg er en svenske og to dansker tiltalt. Påtalemyndigheten vil kreve 28 millioner kroner inndratt fra en av de tiltalte.

Rettssaken mot de 16 mennene starter førstkommende tirsdag.

— Ut i fra omfanget og antall tiltalte er dette en av de største narkotikasakene vi har ført for retten, sier Geir Evanger til NRK.

AKTOR: Statsadvokat Geir Evanger
NTB SCANPIX