Minst fire politipatruljer var involvert da politiet mandag ettermiddag fikk stoppet en personbil på E6 i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Bilens hjul var da punktert flere ganger av spikermatter som ble lagt ut for å stoppe det som har vært en vill ferd gjennom to politidistrikt.

— Klokken 12.55 fikk vi melding om at en bil stakk av fra regningen etter å ha fylt bensin i Mosjøen. Bilen kjørte sørover på E6 i stor fart, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Stakk av i Grong

Registreringsnummeret avdekket at bilen var stjålet. En politipatrulje i Grong fikk beskjed om å se etter bilen, som dukket opp rundt 14.30 i Nord-Trøndelag.

— Det er kjapt kjørt fra Mosjøen til Grong. Bilen ble forsøkt stanset med blålys, men uten at føreren var interessert, sier Reinsborg.

Villmannskjøringen fortsatte sørover. Kjøringen var av en slik art at det ble besluttet at bilen måtte stoppes.

— Vi var redd for sikkerheten til andre på veien. Og det er registrert skader på flere andre kjøretøy, sier Reinsborg.

Det er ikke meldt om skader på personer.

Kjørte over spikermatte

Nord for Steinkjer ble det gjort et forsøk på å sperre veien. Da bilen fortsatte og raste gjennom Steinkjer sentrum ble det lagt ut spikermatte sør for byen. Bilen kjørte over spikermatten og minst ett av hjulene punkterte, uten at det fikk sjåføren til å stoppe.

— Patruljene var i ferd med å forsøke med enda en spikermatte da bilen ble stanset ved Rambergsmyra sør for Sparbu, sier operasjonslederen.

Tre personer ble pågrepet. Etter det adressa.no kjenner til lot de tre bilen bli stående på en avkjøringsrampe før de tok seg inn i et skogholt langs veien. Både skogholtet og bilen ble gjennomsøkt av politiet i etterkant av pågripelsene.

Barnevernsjente fra Hordaland

Bilen de tre satt i, ble meldt stjålet i Oslo i slutten av juli. Ifølge operasjonsleder Monica Ravlo er de pågrepne en mann på 21 år fra Hordaland, og to mindreårige jenter. De er hjemmehørende på hver sin barnevernsinstitusjon, henholdsvis i Hordaland og i Troms. En av dem var meldt savnet da hun ble pågrepet mandag.

– De to er nå tatt hånd om av barnevernet. Den ene er sendt til en barnevernsinstitusjon i Troms, mens den andre er midlertidig plassert i en barnevernsinstitusjon i Sør-Trøndelag. Sistnevnte skal etter planen tilbake til barnevernsinstitusjonen i Hordaland, der hun kom fra, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Bilføreren løslatt

21-åringen ble løslatt sent mandag kveld, skriver lokalavisen.

– Han har flere uoppgjorte forhold på seg, og det er berammet en rettssak mot ham i oktober i Hordaland. Hordaland politidistrikt ønsket ikke å holde ham i varetekt fram til rettssaken, og derfor ble han etter en vurdering fra jurist løslatt mandag, sier Gundersen til Trønder-Avisa.

Ifølge etterforskningslederen har politiet ikke funnet grunnlag for å varetektsfengsle 21-åringen. Han ble derfor plassert på et tog nordover mandag kveld, etter å ha erkjent flere lovbrudd i avhør.

– Han har erkjent kjøring i høy hastighet, kjøring uten gyldig førerkort, og at han har unnlatt å stoppe for politiets kontroll. Han har også erkjent at han har stukket av fra flere bensinregninger, sier Gundersen til Trønder-Avisa.