TOR OLAV MØRSETH

— Vi har grått, vi har ledd og vi har hylt, sier Kristin Djupvik, styreleder i Ulriken janitsjar.

Med 94 poeng sikret korpset seg den prestisjefylte førsteplassen i førstedivisjon under NM for skolekorps i Oslo i helgen.

Poengene fikk de 54 musikantene for sin fremføring av stykket «El Camino Real».

— Dette er bare helt fantastisk. Musikantene er i ekstase og de går bare rundt og koser seg, sier Djupvik.

For bare to år siden vant Ulriken den samme prisen. Da var de første korps fra Hordaland som vant i janitsjarklassen.

Overrasket over seieren

— Det har vært mange forberedelser. Vi fikk en skikkelig utløsning av spenning da de leste opp resultatene. Vi hylte bare, sier Djupvik, og gir mye av æren til dirigenten, Oddmund Hjartåker.

Også i førstedivisjon i brassklassen gjorde Hordaland det skarpt. Førsteplassen gikk til Manger skulemusikklag. For sin fremføring av verket «Myte» av Torstein Aagaard-Nilsen ble korpset belønnet med 96 poeng.

— Vi har hatt blandete erfaringer med slike konkurranser. Men vi visste at vi hadde gjort en god fremføring, så vi regnet med å komme på den øvre halvdelen, sier Karstein Mangersnes, leder i Manger skulemusikklag.

De 38 musikantene i korpset var overrasket over å gå helt til topps.

— Vi reiser videre på korpstur til Tyskland søndag. Dette var en fin start på turen, sier Mangersnes.

- Soler meg i glansen

Også andre korps i Hordaland gjorde det svært godt. Skodvin skulemusikk fikk tredjeplass i brassklassen og fjerdeplassen gikk til Smørås skolemusikk. Andre korps fra Hordaland fikk en rekke gode plasseringer, både i første-, andre- og tredjedivisjon.

— Nå er det kjekt å være fra Hordaland. Jeg går bare rundt og soler meg i glansen, sier Eirik Helland, leder av kretsstyret i Norges Musikkorps Forbund i Hordaland.

— Det gror veldig godt i korpsbevegelsen i Hordaland. Men dette er bare fantastisk. De fleste musikantene reiser hjem søndag, men før det er det en stor fest lørdag kveld.

Helland forteller at korpsbevegelsen igjen vokser i antall medlemmer etter flere år med nedgang.

34 korps deltok i janitsjarklassen under årets korps-NM i Oslo. 40 var med i brassklassen.