Ved 21-tiden i går var det opptalt 1,3 millioner kroner fra givere i Hordaland. Bømlo lå da på tredjeplass i landet med kroner 52,50 pr. husstand.

I Bergen var det talt opp 606.000 kroner, men da var bare sedlene talt opp.

— Dette er et veldig bra resultat, sier informasjonsansvarlig i Redningsselskapet, Ernst Larsen til Bergens Tidende. På samme tid var det på landsbasis talt opp 12 millioner kroner. Larsen regner med at resultatet på landsbasis vil komme over 30 millioner kroner.

Gir gjerne

— Vi gir gjerne til Redningsselskapet. Det gjør en viktig og god innsats, og det er en trygghet for alle på sjøen at de er der, sier Hallvard Rørtveit, og teller opp flere 20-kroninger som han legger i bøssen.

Skoleelevene Ingeborg Sjursen og Maren S. Lie takker og går videre til neste dør. De to går en oppmerket rute på Nordnes, etter at de har fått utdelt kart, bøsse og refleksvester med innsamlingsaksjonens kjennetegn.

— Vi synes det er svært viktig å samle inn penger til Redningsselskapet, som hjelper mennesker i nød, sier Ingeborg Sjursen, som går på Bjørgvin Videregående skole. Hun opplyser at skolen nå står like foran den årlige Romania-aksjonen, som er blitt tradisjon på Bjørgvin Videregående.

Hallvard Rørtveit på Nordnes er en av de mange tusen i Bergen og Hordaland som har fått besøk av innsamlere som gjør en innsats for Redningsselskapets innsamlingsaksjon. Og pensjonisten har sans for å gi til Redningsselskapet.

— Jeg seilte som styrmann i Bergenske i mange år. Deretter var jeg lærer på sjømannsskolen her oppe på Fredriksberg. Jeg har aldri selv vært ute i situasjoner der det har vært behov for hjelp fra Redningsselskapet, men jeg vet at redningsskøytene trengs langs kysten vår.

2500 innsamlere

Innsamlerne var ute mellom klokken 13 og 16 i går. Regionleder for Redningsselskapet, Bjørn Amundsen, opplyser til Bergens Tidende at de har ute 2500 innsamlere totalt i Hordaland.

— Det er ca. 80 prosent dekning, og det er vi fornøyde med. Men de som skulle være så uheldige ikke å få besøk av en bøssebærer, kan gi en gave til Redningsselskapet på følgende kontonr.: 6219.05.8900, sier Bjørn Amundsen.

GIVERGLEDE: Pensjonist og tidligere styrmann Hallvard Rørtveit var glad for å kunne bidra til Redningsselskapets innsamling. Bøssebærerne er Maren S. Lie (t.v.) og Ingeborg Sjursen.<p/>FOTO: ARNE NILSEN