GUNNAR WIEDERSTRØM

IRINA LEE

Det ble klart da nominasjonskomiteen i Hordaland KrF la frem sin innstilling på en pressekonferanse klokken 10 i formiddag.

Svært skuffet

Anita Apelthun Sæle er naturlig nok svært skuffet over nominasjonskomiteens innstilling.

— Jeg har ikke tenkt å gi meg. Jeg betrakter dette som en politisk motivert vraking. Det at jeg er tatt vekk fra listen bidrar til å svekke israelstøtten og EU-motstanden i KrF, sier Apelthun Sæle til bt.no.

Sørfonn på første

Det var ingen stor overraskelse at Ingebrigt S. Sørfonn (54) inntok førsteplassen på nominasjonskomiteens innstilling, og miljøvernminister Knut Arild Hareide (31) tredjeplassen.

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (53)står på fjerdeplassen, mens stortingsrepresentant og tidligere bergensordfører Ingmar Ljones (60) inntar femteplassen.

Ettersom Hordaland KrF i dag har tre stortingsrepresentanter, knyttet spenningen seg til annenplassen, der kampen sto mellom statsråd Laila Dåvøy og stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle.

Nominasjonskomiteen i Hordaland KrF var ferdig med å snekre sammen sin innstilling til stortingsliste i går kveld, men valgte å legge et taushetens slør rundt utfallet frem til pressekonferansen i dag.

Det endelige resultatet vil ikke bli avgjort før nominasjonsmøtet senere i høst.

<b>HARD KAMP:</b> Barne- og familieminister Laila Dåvøy og stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle har kjempet om andreplassen på nominasjonskomiteens innstilling til stortingsliste.
SCANPIX