Lederen i Hordaland KrF er klar på hvorfor han og mange i fylkeslaget ønsker nettopp det.

— Vi mener vi kan påvirke MER dersom vi er i en regjering, enn om vi står utenfor.

Snakket med HareideIfølge en kilde Dagbladet har snakket med går det mot en fire-parti-regjering bestående av H, KrF, Frp og V. Kårbø snakket med KrF-leder Knut Arild Hareide søndag kveld. Hareide ringte for å høre hva hordalendingene tenkte før de siste samtalene som pågikk mandag. Da formidlet Kårbø klart og tydelig hva de mener om saken.

Hareide selv tilkjennega ikke hva han trodde dagens siste samtaler ville resultere i. I ettermiddag har KrF-lederen møte med sentralstyret og stortingsgruppen. Deretter så skal hele landsstyret være med på telefon. Det møtet skal ta sted klokken 1830.

— Dersom Knut Arild anbefaler at vi går inn i regjering, så går det nok den veien. Det veier veldig tung hva ledelsen sier, mener Kårbø.

Mer på landbruk

Forrige uke ble det kjent at Hareide ikke ville anbefale KrF å gå inn i regjering, basert på det de hadde fått lovnader om i sonderingssamtalene frem til da. I etterkant har man fortsatt samtalene for å presse Høyre og Frp enda lengre sentrum.

Fylkeslederen er klar på hva som skal til av innrømmelser fra høyresiden for at KrF skal gå inn i regjering.

— Det handler om å få flere avklaringer på plass, spesielt rundt dette med kommuneøkonomi.

- Hva mener du med det?

— Kjernen av de fleste offentlige tjenester utføres i kommunene. Da må kommunene tilføres økonomiske rammer som gjør at man kan levere på tjenesteområder som eldre, barnehager og skoler. Vi frykter jo at Høyre vil være stramme på dette, men det er ikke sikkert de viser seg fra den siden.