— Det var overraskende varmt i vannet, ikke så kaldt som vi fryktet, sier kaptein Adam Jones.

Laget feiret gårsdagens seier med en stor grillfest på Finnegans sammen med spillere fra Oslo og Bergen. Søndag formiddag kurerte de bakrusen med et bad i Vågen.

— Det var veldig god stemning og mye godt å drikke, så det var deilig med en forfriskende bad i dag, sier Jones.

Han forteller at bading i sjøen har blitt en tradisjon etter trening hjemme i Stavanger.

— Det er godt for både muskler og humør, sier han.

Store favoritter

NM-gullet er Stavangers første på 15 år, men laget var likevel store favoritter etter å ha vunnet alle seks kampene i serien.

I fjor kom laget på 4. plass etter å ha tapt bronsefinalen mot Trondheim. Ettersom Bergen vant i fjor ble årets finale avholdt her.

— Det føltes helt fantastisk å vinne NM-gull. Vi har skrevet norsk rugbyhistorie ved å vinne finalen i både sjumannsrugby og 15-mannsrugby samme år, sier Jones.

— Det er på tide at vi vinner, for sporten har vært dominert av Oslo og Bergen alt for lenge, sier han.

- Mer enn harde taklinger

Vinnerlaget fra Stavanger er en blanding av lokale spillere og innflyttere fra England, Australia, Frankrike, Skottland og Australia.

— Jeg tror mange flere nordmenn hadde spilt rugby hvis de hadde visst mer om sporten. Det handler om mye mer en bare harde taklinger, sier han.

Jones beskriver rugby som en ydmyk sport, hvor spillerne er gode venner utenfor banen, selv om de ikke spiller på samme lag.

— Du kan sparke noen hardt på banen og likevel være gode venner på puben senere på kvelden. Det er noe av det beste med sporten, sier han.