Hoppet fra altaner for å redde livet

27 mennesker ble evakuert og fire skadet i en brann i Olsvik natt til lørdag.

Klokken 01.00 tikket brannmeldingen inn til politiet. De sto en leilighet i en fire etasjers terasseblokk i Olsviksåsen i full fyr.

Overtent leilighet

— Jeg hørte noen brøle utenfor. Da jeg åpnet døren slo røyken som en vegg mot meg. Det var et mareritt, forteller Lars Egil Tuftland, en av dem som måtte redde seg ut ved å hoppe fra altanen.

Brannen startet i en leilighet der en jente på 14 år og en baby oppholdt seg. Da brannmannskapet kom frem, var leiligheten overtent. 27 personer måtte evakueres.

— Røykutviklingen var stor. Fire personer - to voksne og to barn - ble sendt til legevakten med røykskader. Jenten hadde også en brannskadet arm, forteller vaktsjef Rasmus Eikemo ved Hordaland politidistrikt.

Fire beboere ble innkvartert på Haakonsvern for natten. Leiligheten der brannen startet er totalskadd. Åtte andre leiligheter har fått omfattende røykskader.

Reddet hunden

Dagen derpå er beboerne sjeleglade for at de kom fra brannen i live. Bjarte Gravdal reddet seg og golden retrieveren Rex ut fra tredje etasje ved å flykte gjennom den røykfylte trappeoppgangen.

— Jeg lukket øynene holdt pusten. Bikkjen streiket, men jeg slepte ham med meg. I første etasje klarte jeg så vidt å skimte lys fra utgangen og kom meg ut, forteller han.

Nabo Mindor Røysen hjalp barna der brannen startet.

— Jenten banket på døren for å få hjelp. Jeg prøvde å komme inn i leiligheten for å sjekke om det var flere inne, men røyken gjorde det umulig.

Erfaren brannmann

Borettslagleder Håkon Egge Nilsen var en av dem som måtte ha surstoffbehandling.

— Jeg tok meg gjennom gangene, reddet ut de to barna og vekket hele huset. Fikk så mye røyk i lungene at det sved godt.

Det er ikke første gang Egge Nilsen må agere brannmann. Nyttårsaften brant det nemlig i Olsvikåsen 122 etter uvettig bruk av fyrverkeri.