• Strekk i taket … Aahh, det føles herlig! Helsearbeiderne lystrer sin instruktør, og trimmer for helsen og Verdens helsedag.- Kom an! En gang til!

Kafeteriaen på Haukeland sykehus dufter av varm svette og friske nyskårne appelsiner. Aerobicinstruktør Petter Bjarnoll overdøver en høylytt Johnny Logan på boks.

— Dokker é i sikre hender! Vi é på rette stedet hvis vi skulle falle om, roper trimgeneralen.

«Trim for helse» er temaet for Verdens helsedag søndag, og Haukeland sykehus markerte dagen på forskudd i går med lystig lunsjtrim, og informasjon om røykekutt og andre tiltak.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) kan regelmessig fysisk aktivitet, sunt kosthold og normal kroppsvekt forebygge de fleste tilfeller av hjertekarsykdommer og diabetes 2. Trim er sågar dobbelt så effektivt som medisiner i forebygging av diabetes, viser en amerikansk undersøkelse.

— Siste gangen, nå er det helt sant … Siste gangen! roper Petter Bjarnoll, og drar med seg smilende trimmere i nye strekk.

HELSEDAGEN: — Kom an, en gang til, roper aerobicinstruktør Petter Bjarnoll til ansatte ved Haukeland sykehus. De praktiserer temaet for den årlige Verdens helsedag: «Trim for helse».
FOTO: HELGE SUNDE