I februar innførte Mattilsynet strenge restriksjoner, og alle fugler i fangenskap må nå holdes innendørs.

Svein Magne Olsen er en av mange som har blitt rammet hardt av den midlertidige lovgivnaden. Den utendørs hønsegården hans lyder ikke lenger av hans kaklende rasefugler, og ligger nå fullstendig øde, skriver Askøyværingen.

– Jeg hadde omlag 60-70 høner. Nå har jeg knappe 20 igjen. Men hønene har det ikke bra inne heller. Det blir kummerlige forhold for hønene, sier Olsen.

Tidligere hadde han et svært lidenskapelig forhold til fuglene sine. Han reiste rundt i hele Norge for å anskaffe seg spesielle og flotte hønseraser, som ovenfor publikum vakte stor oppmerksomhet fra hønsegården i Krokåsdalen.

Han solgte egg til venner og bekjente, og også noen kyllinger til interesserte oppdrettere.

Men nå ser Olsen altså for seg at dette er enden på hans dager som fugleentusiast. I den sterkt reduserte hønsebestanden hans er det bare tre forskjellige raser igjen.

– Å måtte avlive fuglene får meg til å miste både initiativ og interesse. Vedvarer restriksjonene og jeg må fortsette å stenge dem inne, ser jeg ingen annen løsning enn å ta vekk alt. Dette er kroken på døren på døren for meg, sukker han.

Arkiv