LOTTE SCHØNFELDER

Bergens buekorpsrepresentanter er hjemme igjen etter en uke i Hongkong med parader, kinesisk nyttårsfeiring, utflukter, kinamat og pizza.

– Over all forventning! sa Rolf Baardsen, turkomiteens formann. Og enda han er gammel Nygaards-gutt og vet alt om buekorps, er han likevel imponert over hvor fint alt gikk.

Passet på hverandre – Det kunne nok være vanskelig iblant å samle alle sammen – men så snart de var i uniformene, var det strakt på linje. Og så passet de på hverandre, hjalp hverandre ¿ jo, det har vært en fin tur.

Nygaards-gutten Alexander Løseth som hadde sin 11-årsdag i går, var litt spakere i målet.

– Gøy, sa han, og mente både Hongkong og det at han som «jubilant» hadde fått komme inn i cockpiten på hjemturen.

– Jamen – hvordan var det i Hongkong? Der er jo nokså annerledes enn i Bergen.

Skyskrapere!!! – Der var veldig mye skyskrapere, sa Christina Hiis Bergh, 12 og litt mer meddelsom representant for Lungegaardens Buekorps. – Der var bare skyskrapere, føyet hun til.

– Har dere kjøpt noe?– Litt presanger. Og klær. – Sko, legger Alexander til.

Jo, det ble en del kleskjøp, forteller Arvid Bauge i turkomiteen. Men det dukket nok opp noen buddha-figurer og andre kineserier i Dræggens-, Nordnæs-, Nygaards— og Lungegaardens-hjem i går. For siste dagen i Hongkong var jentene og guttene på et slags marked der det var mangt å finne til en rimelig penge. Noen av dem hadde forresten lange, godt innsurrede pakker i bagasjen – kinesisk fyrverkeri, kanskje? Heldigvis kom vi ikke med dette i buekorpssammenheng pinlige spørsmål. For det var selvfølgelig offiserenes sabler som var omhyggelig emballert for reisen. Ellers hadde vel ikke eierne sluppet om bord i et fly.

Paraden Hva husker deltakerne best?

– Paraden, kom det unisont fra dem vi spurte.

– Den var intensiv, om du skjønner, sa Bauge. – Og bare noen vinket, var det full respons fra tusenvis av tilskuere – det stod vel 600.-700.000 og så på langs ruten. Den norske kolonien var også begeistret for besøket og arrangerte spontant en privat barbeque for oss. «Dere må komme tilbake,» fikk vi beskjed om.

Trommene vakte størst begeistring, i et land som har tradisjon med trommer. Den britiske lederen for den internasjonale skolen ble dessuten så begeistret at han hadde lyst til å få i gang et buekorps i Hongkong! En eksotisk by for oss – men for dem som bor der, var bergenske buekorps eksotisk.

HVERDAGEN: Alexander Løseth (til venstre) avsluttet turen på sin 11-årsdag i går sammen med storebror Martin, begge med i Nygaards Bataljon. (Foto: Gidske Stark)