Klokken 12.37 fikk politiet meldingen. En bil sto i full fyr i en garasje. Brannen har mest sannsynlig spredd seg fra bilen til selve bygget, som beskrives som en gammel låve eller driftsbygning.

— Vi sendte brannvesen og politi til stedet, sa Erik Hole, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til bt.no klokken 12.39.

Totalt 17 mannskaper fra to stasjoner rykket ut.

10-12 høns er hentet ut og brakt i trygghet

Karl Otto Nesdal, varabrannsjef

Full fyr, høner reddet

Da mannskapene kom frem, hadde brannen økt og spredt seg til løen. Klokken 12.55 sto den i full fyr.

BRANT: Det skal ha begynt å brenne i denne bilen som sto i en garasje i direkte tilknytning til låven.
GEIR MARTIN STRANDE

Etter det bt.no forstår, arbeidet noen med en vinkelsliper, som slo gnister. Deretter ble bensin antent. I løen skal det være ulike typer gass.

— Vi omgrupperer nå, for her er her er acetylen- og gassflasker som vi ikke har kontroll på for øyeblikket. Nå må vi konsentrere oss om å få kjølt ned flaskene, utvendig slukking og sikring av nabobygg. Vi vil også ha vekk folk i en rimelig stor radius for å hindre utfall hvis flaskene skulle sprenge, sier Karl Otto Nesdal, varabrannsjef i Bergen brannvesen, rundt klokken 13.

Acetylen blandet med luft er svært eksplosivt.

Det skal være anslagsvis ti høner i låven, men ingen fare for personer. Klokken 12.58 meldes det at brannvesenet har en noenlunde kontroll på situasjonen, og at det ikke er spredningsfare til andre bygg.

Rundt klokken 13.30 meldes at hønene er reddet ut og at brannen er under kontroll. Klokken 13.45 sier varabrannsjef Nesdal dette om statusen for slukkingsarbeidet.

— Vi har fått ut alle gassflaskene, anslagsvis 4-6 stykker, inneholdende acetylen, oksygen og propan. Vi har nå kontroll på brannen og konsentrerer oss om etterslukking. 10-12 høns er hentet ut og brakt i trygghet.

Eier reparerte bil

Tine Landro Sjøflot fra politiet er på stedet. Hun sier det oppsto brann i underetasjen av låven i forbindelse med reparasjon av en bil som var i en del av låven. Eieren av låven holdt på å jobbe med bilen i forkant av brannen.

— Det er ingen personskade, men det var cirka ti levende høns i låven, sier Landro Sjøflot.

Ifølge henne er det ikke fare for spredning.

EKSPLOSIVT: Brannvesenet måtte hente ut 4-6 flasker med til dels svært eksplosiv gass fra låven.
GEIR MARTIN STRANDE