Fylkestinget i Hordaland besluttet i dag å vedta landets første homoplan på fylkeskommune-nivå.

Planen, som har navnet "Handlingsplan mot diskriminering av homofile og lesbiske", var ventet å bli vedtatt i går, men tinget rakk ikke å behandle saken før i dag.

Gudmoren fikk skryt

— Nå er vi veldig mange som er glade, kanskje spesielt Sunniva Schultze-Florey som har jobbet for planen i flere år nå. Hun fikk masse skryt i tinget i dag for det arbeidet hun har gjort, sier Hallvard Øren, som er styremedlem i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) i Bergen og Hordaland.

Florey, som er en av to representanter fra RV i fylkestinget, beskrives som homoplanens gudmor av Øren.

Fylkeskommunen har ansvaret for alle videregående skoler i Hordaland, og det er i skolen den nye homoplanen vil bli satt til verks. I planen heter det at fokus for arbeidet med planen er at det skal være fullt ut akseptert å være homofil i Hordaland Fylkeskommune sine skoler.

LLH ut i skolene

— Homoplanen vil sørge for at unge får mer og bedre informasjon om det å være homofil i den videregående skolen. De vil få besøk av personale med god kompetanse på området, blant annet representanter fra vår egen organisasjon.

— Det er ingen tvil om at det er mye fordommer ute og går i skolene, sier Øren om behovet for å få på plass homoplanen.

Han er ikke i tvil om at det er behov for en egen plan som tar for seg homofili på videregående skoler.

— Planen retter seg mot unge i en alder der de skal ta en del viktige valg i livet og finne ut av sin egen personlighet og seksualitet, sier Øren.

Søviknes stemte mot

Planen ble vedtatt med 40 mot 17 stemmer i fylkestinget onsdag formiddag. Samtlige av KrFs medlemmer i tinget stemte mot, mens bare to av Frps 14 medlemmer stemte for.

Os-ordfører Terje Søviknes var blant de 12 Frp-medlemmene som stemte mot, mens ordfører i Bergen, Gunnar Bakke, var en av to Frpere som stemte for homoplanen. Den andre var Petter Kvinge Tvedt.

Dem som stemte nei til homoplanen, stemte istedet for et forslag fra KrF, som var ment som et alternativ til forslaget fra Rødt og Schultze-Florey. Dette forslaget ble nedstemt.

Se også: les hele planen på Hordaland Fylkeskommune sine hjemmesider.