— Man skulle ikke tro det i dag, men det er fremdeles behov for informasjon om homofile, sier Tore Lirhus, leder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) i Bergen og Hordaland.

Sammen med Skeiv Ungdom i Bergen legger LLh frem en homoplan i Hordaland fylkeskommune under opplærings- og helsekomiteens møte i Fusa i dag.

Planen fokuserer på behovet for at elever i den videregående skolen skal få god informasjon om det å være homofil.

Skal ikke være alene

— LLH og Skeiv Ungdom har en informasjonsgruppe som vi vil prøve å videreføre i videregående skoler. En ny undersøkelse viser at mange homofile føler seg i en utsatt posisjon, og derfor er det viktig at det blir gitt korrekt informasjon i videregående skoler, sier styremedlem Hallvard Øren i LLH.

— I tillegg er Hordaland et stort fylke, det er mange småsamfunn blant fjordene og fjellene. Om man finner ut at man er homo der, vet man ikke om andre. Da er det viktig å få informasjon, og skolen er en god måte å gjøre det på, mener Øren.

Ingenting sikkert

Planen blir lagt frem i dag av lederen for Skeiv Ungdom Bergen, men ingenting er klart ennå.

— Nå er vi spente på hva komiteen vil si. Vi kan ikke være sikre på at fylkeskommunen vil gå inn for planen. Men vi håper de vil se at det er viktig nok, sier Øren.