Stadig flere svenske menn krever å få være for seg selv når de skal gjøre sitt fornødne – selv om det bare gjelder å late vannet.

At køene utenfor dametoalettene er lenger enn foran herretoalettene, skyldes i stor grad at damene forlanger et avlukke for seg selv, uansett hva de skal utrette. Nå reiser svenske herrer er tilsvarende krav, skrev Stockholm-avisen Svenska Dagbladet fredag.

– Det virker som om privatlivet har banet seg vei inn på herretoalettet også. Også menn vil tisse i fred, sier Tom Leissner, som har tatt doktorgrad på menns oppførsel på do og i den anledning besøkt et større antall restauranter, barer og andre offentlige lokaler.

– Jeg tror det har med en todelt innstilling til homofili å gjøre. Samfunnet som helhet godtar nå homofile, men samtidig som den enkelte er mer opplyst, blir han samtidig mer redd for å bli misoppfattet som homofil, mener Leissner.

Han mener det bare er et tidsspørsmål før svenske herretoaletter bare består av låsbare avlukker. Denne utviklingen er allerede i gang og lar seg observere på moderne avtreder for mannfolk, påpeker Tom Leissner.