Tidligere denne måneden anmeldte Aamot Hagesæther fordi biskopen ikke ønsker homofile prester i bispedømmet sitt. Den konkrete saken gjaldt en annonse for en ledig prestestilling i Lavik og Bjordal/Ortnevik i Sogn og Fjordane. I annonsen heter det at opplysninger om samlivsform vil kunne bli innhentet og vektlagt ved ansettelse.

— Homofile som lever i partnerskap, blir ikke ansatt i Bjørgvin, sa Hagesæther til Firda i en kommentar til saken.

Morten Aamot, som selv ikke er homofil, reagerer sterkt på bispedømmets nei til homofile prester og valgte altså å politianmelde biskopen og bispedømmerådet. I dag kom brevet om at politiet henlegger saken, ifølge NRK. Men Aamot gir seg ikke.

— Jeg er forberedt på å gå så langt som mulig i denne saken. Dersom ikke klagen når frem, vurderer jeg advokat og både likestillingsombud og menneskerettighetsdomstol om det lar seg gjøre, sier Aamot til NRK.

Han sier videre at han har fått mye støtte av andre i etterkant av anmeldelsen.

— Det er en samfunnsplikt å si ifra om urettferdighet og diskriminerende handlinger. Jeg håper at dette fører til at det åpnes for mer likestilling i kirken. Målet mitt er at homofile blir behandlet på lik linje med heterofile, sier han.

HOMO-NEI: Biskop i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther, og bispedømmerådet ble tidligere denne måneden anmeldt for å ikke tillate homofile prester. ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN