Og sist onsdag sjøsatte de nyinnmeldte jentene sin første åtter fra Fana Roklubbs kai ved Nordåsvannet.

Rapportene fra den første treningsøkten forteller at dameroerne kom noenlunde tørrskodde på bryggekanten igjen etter debuten.

Kamerater ble klubb

Selv den mest distré leser av Bysidene vil vite at Holmen Roklubb oppsto for et drøyt år siden, i kjølvannet av en kameratgjeng på Laksevåg. Klubbens formål er av sosial karakter, med en noe neddempet sportslig profil.

— Holmen er fremdeles en klubb som setter større krav til medlemmenes sosiale talenter enn sportslige ambisjoner, forsikrer talsmann Morten Algerøy.

Høydepunkter

Høydepunktene i 2001-sesongen var mange, men dåpen av klubbens første åtter, med TV 2s Benedikte Rasmussen som gudmor, og deltakelse i veteran-NM på Voss, var de mest minnerike.

Nå dyppes årene i vannet igjen, med åpent kretsmesterskap på Nordåsvannet i juni og norgescupstevne på Voss til høsten som sportslige mål.

— For noen slike skal man jo også ha, humrer Algerøy.

Han forteller at klubben etter hvert har fått tre båter i flåten, en firer innrigger, en firer utrigger og åtteren «Langholmen», bygget i Berlin og med minst én olympisk deltakelse bak seg.

Flere regattaer av det noble slaget blir det neppe, forstår vi Algerøy rett.

Derimot får klubben i disse dager sin egen webside operativ, og i motsetning til mange større klubber har Holmen en hovedsponsor, Spar-Kjøp, som ikke krever omtale i Sportsrevyen.

— Men vi er fremdeles på jakt etter et «hjem» for klubben, forteller Algerøy, med adresse til rause patrioter med ledige lokaliteter langs sjøsiden av Damsgårdssundet.

Det er bare å ringe roerne. Eller studere www.holmenroklubb.no.

INNTA PLASSENE: Damegruppen i Holmen Roklubb klar for sin første økt på Nordåsen. Fra venstre Kjersti Johannesen, Åse Grøthe, Katrine N. Algerøy, Unni Johannessen, Linda S. Ellingsen, Eli W. Løvås, Tine S. Lerøy og Mette Gjerdevik. Bak: Trener Ragnar Gjerdevik.
FOTO: MORTEN ALGERØY