Det var en usikker Mona Holm som stilte til start i NM i Askim i går. Sleggekasteren fra Norna-Salhus har slitt med pollenallergi de siste ukene, og prestasjonene på trening har svingt veldig.

Men etter å ha kastet dødt på det andre og tredje kastet fikk Holm skikkelig sving på sleggen. Lengstekastet ble målt til 65,14, og dermed slettet hun sin egen mesterskapsrekord på 64,68. Lengden er likevel tre meter kortere enn hennes egen norgesrekord på 67.80.

Les også: Flere medaljer til Norna-Salhus

— Tvilte på egen form

— Det var helt greit. Jeg satset alt, og holdt ikke noe igjen, sier Holm.

Hun tviler sterkt på at den nye mesterskapsrekorden holder til å sikre kongepokalen på kvinnesiden.

— Christina (Vukicevic, red. anm.) blir hard å slå. Jeg måtte ha perset dersom jeg skulle hatt en sjanse, sier Holm.

Selv om gårsdagens kast ikke var like langt som hun hadde håpet, var sleggekasteren glad for å kjenne at kroppen fungerer igjen.

— Jeg har vært sliten og slapp på grunn av allergien, og har ikke fått ytt skikkelig på trening. Jeg begynte å tvile litt på egen form, men kjente i dag at kroppen begynner å fungere igjen, sier hun.

Satser på finaleplass i VM

Dermed fikk hun de svarene hun ønsket noen dager før avreise til Osaka-VM. Der er målet en finaleplass, men Holm vet at det blir tøffe forhold i varmen.

— Jeg er ikke noe varmedyr, men jeg har klart å venne meg til det før. I tidligere mesterskap har finaledeltakerne kastet mellom 66 og 67 meter. Jeg tror jeg må perse, og jeg går for det. Når jeg først er i VM skal jeg gi alt, så får jeg heller ryke ut med stil hvis ikke det holder, sier hun.

Trude Raad fra Gloppen tok annenplassen i sleggefinalen med et kast på 53,22 meter, mens Helene Hofstad fra Gular og Henriette Opheim fra Norna-Salhus endte på fjerde - og femteplass med henholdsvis 45,48 og 43,70 meter.

NYTT GULL: Mona Holm vant NM-gull, men var bare passe fornøyd edm lengden.