Det er sendt ut OBS-varsel for Vestlandet sør for Stad. Det betyr at både sjåfører og huseiere bør ta sine forholdsregler søndag kveld.

— Det er mye vær, og lurt å følge med litt. Vi har et frontsystem som ligger ganske i ro, og da blir det en del regn, særlig i ytre strøk. Det kan være lurt å fjerne løv som sperrer for sluk og bekkalokk, siden det er mye blader nå på høsten, sier Anne Mette Olsen, meteorolog hos Vervarslinga på Vestlandet.

- Kjør forsiktig

Hun forteller at det er ventet rundt 30 milliteter regn frem til mandag morgen.

Også i trafikken bør man være observant.

— Det blir en del overflatevann, så man bør kjøre forsiktig. Man må også prøve å unngå å sprute ned folk. Det er ikke så kjekt, sier hun.

- Unngå vannplaning

Vegtrafikksentralen har allerede fått et par utfordringer i trafikken.

— Her i Hordaland har det vært mest småplukk som overvann, mens det i Rogaland har vært sluker som ikke har fungert og elver som har gått over, sier Thore Andre Halland, vaktleder hos Vegtrafikksentralen.

Også politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt varsler om problemene på Twitter hvor de skriver at de har fått mange meldinger om overvann og noen trafikale utfordringer.

Vaktleder Halland oppfordrer også vestlendingene å kjøre forsiktig i kveld.

— Kjør forsiktig, særlig når det kommer store regnbyer som gir overvann på veien. Det er også viktig å passe på at alle lysene virker på bilen. Siden det er mildt blir i alle fall ikke veiene glatte, men vannplaning kan være vel så farlig det, sier Halland.

Sol tirsdag

Alt håp om sol er likevel ikke ute. Tirsdag blir det opplett og bare et par skyer på himmelen.

— Det blir en fin dag. Da får vi også sol, sier Olsen hos Vervarslinga.