Byfjellene kan være lumskere enn du tror. Eva-Linda var på vei fra Sandviksfjellet til Fløyen da hun ble fanget i tett tåke sist lørdag. Samtidig økte vinden til storm, og på toppen av det hele falt hun og forstuet foten.

— Jeg så nesten ingenting i tåken, og det var umulig å gå, sier hun.

Kreftene ebbet ut

Eva-Linda ringte datteren på mobilen, og snart søkte en hundepatrulje og 15 mann fra Røde Kors etter henne.

Hun var ganske godt kledd, likevel ebbet kreftene ut i kulden øst for Kvitebjørn.

— Jeg hadde ingen tro på at noen skulle klare å finne meg i mørket, sier hun.

Selv om hun var våt og kald, begynte 59-åringen å kjenne seg varm igjen – et sikkert tegn på at situasjonen var i ferd med å bli kritisk.

Hadde det ikke vært for politihunden Asterix, kunne kulden tatt livet hennes noen timer senere. Eva-Linda roser mennene og hunden som reddet henne. Fredag fikk hun anledning til å takke dem skikkelig, hjemme i sin egen stue i Fana.

— Det er helt nydelig å se dem igjen, og jeg er utrolig glad for at de tok seg tid til å komme bort. De er så gode og skjønne, sier Titlestad.

Fjellvettreglene gjelder

Flere ganger i måneden hjelper politiet folk som har gått seg bort på Byfjellene. Fjellterrenget er farligere enn mange er klar over, mener hundefører Per Ivar Odden, en av mennene som reddet kvinnen.

— Fjellvettreglene gjelder også på Byfjellene. Vinden kan være minst like sterk der som i fjellstrøkene i innlandet, sier han.

I vinter regner politiet med å måtte berge mellom 10 og 20 personer ned fra fjellene i Bergen.

PS: Eva-Linda Titlestad ønsker å takke alle som bidro i redningsaksjonen, deriblant politimann Tor Mjanger, hundefører Per Ivar Odden, kjentmann Per Bremnes og hytteeier Sven Jacobsen.

Finn Arnesen (fra video)
Finn Arnesen (fra video)