• Det tok av, sa tenåringene etter å ha truet en kvinne med en sprøyte klorin.

Pengeinnkrevingen i et rusmiljø i Bergen endte galt. De to unge mennene var bare 17 og 18 år gamle da de i fjor sommer banket på døren til en kvinne i 40-årene på Møhlenpris.

Hun skyldte den ene av mennene 5000 kroner. Da hun ikke kunne betale, holdt mennene henne fanget i leiligheten i fire-fem timer.

Skjøt i taket

Sterkt ruset på valium og amfetamin truet de henne med en gasspistol, en startpistol og en sprøyte fylt med klorin. De truet med å voldta henne og kutte av henne fingrene. Kvinnen ble også rispet med kniv ved munnen.

På et tidspunkt avfyrte 17-åringen et skudd med startpistolen i taket.

Til slutt klarte kvinnen å unnslippe. Mennene tok med seg en rekke verdisaker, men ble senere pågrepet av politiet.

Nå er mennene dømt til henholdsvis to og ett års fengsel for truslene og frihetsberøvelsen. I tillegg ble de dømt for en rekke narkotikaforbrytelser, vold og trusler mot andre personer.

Offer og tiltalt

Eldstemann var både offer og tiltalt i denne straffesaken. Første nyttårsdag i år gjøv yngstemann løs på ham, la en av fingrene hans i en knipetang og truet med å klype den av. Også da var motivet pengeinnkreving.

— Min klient har vært offer for det jeg vil kalle offentlig omsorgssvikt. Han var vært en kasteball i hjelpeapparatet, nærmest som i et flipperspill, i mange år.

Det sier advokat Kim Erling Gerdts. Han forsvarte yngstemann i straffesaken.

Verken han eller den andre forsvareren, Jørgen Riple, tror de vil anke dommen.

— Straffeutmålingen ligger under det aktor påsto, sier Riple.

Mennene må betale kvinnen 40.000 kroner i oppreisning for frihetsberøvelsen.

Begge tilsto like etter pågripelsen.