Nå er den tidligere barnevernsarbeideren dømt til tre år og ni måneder i fengsel. Bergen tingrett dømmer også 43-åringen til å betalte 150.000 kroner i erstatning til voldtektsofferet.

— Det kan være grunn til å frykte at hun rent psykisk kan få senskader av overgrepene, mener dommerne i Bergen tingrett i sin begrunnelse for å gå 50.000 kroner over det som er normal erstatning i voldtektssaker.

19-åringen ble med 43-åringen hjem etter å ha møtt ham på Bystasjonen ved 23-tiden en septembernatt i fjor. Ved midnatt startet marerittet.

43-åringen slo, skallet og lugget kvinnen, og nektet henne å forlate leiligheten. Etter å ha tvunget henne til å kle av seg, tvang han 19-åringen til å barbere seg nedentil og voldtok henne.

Også under voldtekten slo og skallet 43-åringen kvinnen, før han tvang henne til å urinere i en vask.

— Handlingene skjedde uprovosert og 19-åringen var nærmest forsvarsløs mot tiltaltes fysiske kraft og hensynsløshet. Handlingene har også langt på vei preg av mishandling, skriver Bergen tingrett i dommen.

Flere naboer hørte kvinnen rope om hjelp under voldtekten, og en av dem varslet til slutt politiet. Da patruljen kom til huset, var 43-åringen rømt.

Leiligheten ble avsperret av politiet, men etter noen timer meldte naboer om at det igjen var lys i huset. 43-åringen ble til slutt pågrepet da han forsøkte å rømme ut bakveien.

43-åringen ble også dømt for å ha holdt en prostituert fanget i Oslo i august i fjor, og for å ha hatt 1750 barnepornografiske bilder på datamaskinen sin.

I retten forklarte mannen at noen andre hadde plasserte bildene der for å skade ham. Dette trodde ikke Bergen tingrett på.

— Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring. Den fremstår som en ubegrunnet konspirasjonsteori, heter det i dommen.

Ifølge advokat Knut Smedsrud er det ennå ikke klart om 43-åringen vil anke dommen.