I går skrev BT at Dana Cup arrangørene særbehandler de norske lagene med å sende ut et advarselsbrev på alkoholreglene i Danmark. Dette for at ikke det de kaller «norske alkoholfanatikere» skal ta helt av når de kommer til Danmark, der reglene er mer liberale.

Trott IL fra Stord er et av lagene som har fått brevet, og som virkelig har tatt advarselen på alvor. Hele 200 mennesker fra Trott har reist nedover til den store turneringen i Danmark.

Alle skal holde seg alkoholfrie.

— Hos oss har vi helt strikte regler når det gjelder alkohol. Vi prøver å holde hele gruppen alkoholfri. Både spillere, lagledere og supportere, sier hovedleder i Trott IL, Svein Langeland.

— Hvorfor tror du Dana Cup kun sender ut et slikt brev til norske og svenske?

— Jeg tror det er fordi de har fått negative reaksjoner fra Norge på alkoholen her nede. Jeg tror blant annet Norges Fotballforbund har vært misfornøyd med alkoholpolitikken her, sier Langeland.

Den tidligere politimesteren fra Stord sier at alle trottdeltakerne blir «sjekket» når de kommer inn igjen om kvelden.

Han mener imidlertid at Dana Cup er blitt mye bedre og tryggere enn tidligere.

— For to år siden ble ett av våre lag nærmest overfalt. Det var ikke noe særlig. Da hadde vi oss en skikkelig runde med Dana Cup, og de lovet å skjerpe seg, sier han. Trott er et av de lagene som har vært med flest år i Dana Cup. Hele 18 år har de deltatt på cupen.

FAKSIMILE FRA GÅRSDAGENS BT

BT i går.