JENNIFER FOSSNES

Mens kompisene suser nedover fjellet, holder Lars Ivar Vassenden Tumyr og Tine Onstad stand inne i det flotte været. I snowboardbutikken Base er det ikke vinterferie.

— Jeg liker det jo ikke, men jeg må ha til salt i maten, sukker Lars Ivar.

Himmelen er knallblå og innbyr til alt annet enn å se på solen gjennom et butikkvindu.

Lars Ivar og Tine passer kassen, men det er ikke så mange kunder innom. Kanskje ikke så rart, de prøver nok brettene de kjøpte i forrige uke. For da gikk snowboardene unna.

50 år gamle kunder

Men noen kunder stikker nesen innom. Tor Arend Halbesma og Glenn Ellingsen har vinterferie fra ungdomsskolen, og er på Base for å se etter bindinger til snowboard. De skal til Geilo tirsdag og syntes litt synd på dem som må jobbe bak disken i godværet.

— Det er nok litt kjedelig for dem, tror jeg, flirer Tor.

— Særlig denne uken, føyer kameraten til.

Selv om Tine og Lars Ivar ser frem til selv å slippe ut i godværet, synes de ikke det er meningsløst å være på jobb. Det kommer jo en og annen kunde innom for å titte på det siste innen hettegensere og vide bukser.

I kjelleren, side om side med surfebrett, står snowboardene. Dekorert med halvnakne damer og gretne demoner. Det er ingen som skal ha det i dag.

— Her kommer tenåringsgutter som digger skateboard, og femtiåringer som var poppis på 80-tallet. De har ofte lyst til å prøve det siste innen wakeboard, sier Lars Ivar.

Wakeboard er nesten det samme som vannski, bare at en står på ett brett etter båten. Slike sommeraktiviteter er langt unna nå. I dag er det snøen som gjelder.

- Bare ferie for skoleelever

Men å komme seg til den, kan Tine og Lars Ivar bare drømme om. I hvert fall et i par dager til. Lars Ivar skal nemlig til Voss onsdag, og blir på fjellet en uke.

— Det skal bli bra, da slipper jeg å dele fjellet med alle de andre, sier Lars Ivar.

— Vi har ikke lenger vinterferie etter tredje gym, alle universiteter holder jo på som vanlig, sier Tine.

Hun har ikke fri fra studiene på BI, og jobber deltid i brettbutikken. I dag slutter hun riktignok tidlig fra jobb.

— Får du tid til å ta en tur i bakken?

— Jeg skal til tannlegen, sier hun og slurper i seg siste rest av hockeypulveret.

MÅ JOBBE: Lars Ivar Vassenden Tumyr liker lite å studere verden fra en snowboardbutikk når det endelig er perfekt vær. - Jeg blir ikke akkurat i kjempehumør, sier han.<br/>Foto: KNUT STRAND