Nå er vi inne i høysesongen for behandling av hoggorm-bitt ved dyreklinikkene. I en ringerunde til en del veterinærkontorer, får BT opplyst at noen av dem har flere slike tilfeller enn normalt om sommeren.

Ved Din Dyrlege i Hesthaugen i Åsane, får vi opplyst at det til stadighet er folk innom med hundene sine etter at de har hatt et ublidt møte med ormetennene. Alle tilfellene de har vært borti av denne typen, gjelder hunder som har vært ute i skog og mark på tur.

Ved Knarvik Smådyrpraksis i Nordhordland har veterinær Dagfinn Berg registrert litt flere hunder er brakt til klinikken etter hoggorm-bitt.

Veterinær Jannicke Jæger ved Dyreklinikken Bergen Vest i Loddefjord, har også behandlet mange slike pasienter i sommer.

— Vi har fått flere hunder som er bitt av hoggorm på Totland og Sotra. Men også i bynære områder som gangveien i Loddefjord ligger hoggorm og soler seg i sommervarmen. Det kan føre til at hunder blir bitt, sier hun.

Hva skal så hundeeieren gjøre hvis hunden blir bitt av hoggorm?

Alle veterinærene BT har snakket med, understreker så sterkt de kan at man skal ta det med ro og ikke stresse hunden. Hvis hunden går fort, vil giften bli spredd raskere rundt i kroppen. Det vil forsterke forgiftningen.

— Ikke jag av gårde for å komme raskest mulig til veterinær i slike tilfeller. Det er sjelden hunder dør av bitt, sier Dagfinn Berg.

Hundeeierne bør ha med seg prednisolon-tabletter på tur, sier Jannicke Jæger. Hun understreker at tablettene må tas umiddelbart.