• Tyvene slo hull i veggene med øks. De har hogget seg inn i den ene butikken etter den andre. Skadene er omfattende.

Det forteller Bjørn Nesheim, politibetjent ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Storinnbruddet på Sartor Senter ble først oppdaget da de ansatte kom på jobb i dag morges.

Gjennom taket

— Gjerningspersonene har klatret opp på taket, fjernet en rute, og hoppet ned i handlesenteret. De var tydeligvis godt forberedt, og har sannsynligvis hatt med seg mye verktøy, sier Nesheim.

Vel inne i senteret begynte tyvene å hogge seg gjennom flere butikkvegger.

— De har slått hull i gipsvegger mellom butikkene. Totalt klarte de å komme seg inn i seks forretninger, men har prøvd seg på flere. Politibetjenten anslår at hele 15 butikker har vært utsatt for innbrudd eller innbruddsforsøk.

— Enkelte steder har de begynt å hogge, men gitt opp da de støtte på hardt materiale i veggen, sier Nesheim

Mobiltelefoner

Politiet tror det var en telebutikk som vår tyvenes hovedmål. På vei inn til denne måtte de hogge seg gjennom naboforretningene.

— Vi har ikke fullstendig oversikt over hva som er borttatt, men det dreier seg hovedsakelig om mobiltelefoner, kontantkort og vekslepenger.

— Hvor omfattende skader er det snakk om?

— Flere vegger er naturligvis skadet. Dessuten har gjerningsmennene kommet borti vannrør, og dermed forårsaket lekkasjer, sier Nesheim. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, og ber nå publikum om hjelp i etterforskningen.

— Vi har sikret en del spor, men er fortsatt svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha observert noe uavnlig ved senteret.