De ansatte ved senteret fikk seg en ubehagelig overraskelse da de kom på jobb i går morges. I løpet av natten hadde innbruddstyver gjort betydelig skade på seks butikker. For å unngå å utløse alarmer hadde gjerningsmennene tatt bakveien — gjennom veggen.

Masse verktøy

— Innbruddstyvene har klatret opp på taket, fjernet en rute og hoppet ned i lokalene. De var tydeligvis utstyrt med masse verktøy, sier politibetjent Bjørn Nesheim ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Vel inne i senteret gikk tyvene målrettet til verks med øks. Den ene veggen etter den andre ble hogget i stykker.

— Det kan virke som Telekiosken var målet deres. For å komme seg dit måtte de hogge seg gjennom fem butikker, sier senterleder Sætre.

Butikksjef Christian Digernes ved Telebutikken brukte gårsdagen til å rydde opp etter tyvene.

— Det er fire hull i veggen min, to store og to små. De hogget over noen vannledninger, så vi har måttet tørke opp en god del vann, sier Digernes.

Tyvene har prøvd å komme seg inn i flere butikker, men måtte gi opp da de støtte på hardt materiale.

— Jeg vil anslå at de totalt har forsøkt seg på 15 ulike butikker, sier politibetjent Nesheim.

Ber om tips

Politiet hadde i går ettermiddag ikke fullstendig oversikt over hvor store verdier tyvene hadde fått med seg.

— Det dreier seg om mobiltelefoner, kontantkort og litt vekslepenger, sier Nesheim.

Mens snekkere lappet sammen hullete lettvegger, tok politiet opp jakten på øksetyvene. Foreløpig har de ingen mistenkte.

— Vi har sikret noen spor, men er avhengige av hjelp fra publikum. Innbruddet har skjedd i løpet av natten, og vi er interessert i å komme i kontakt med vitner som har sett noe uvanlig ved senteret.