Det var i fjor sommer politiet ble tilkalt til et boligområde der 31-åringen hadde havnet i slåsskamp på en fest, og deretter knust flere vinduer i nabohus.

Blant mannskapene som kom til stedet, var en hundepatrulje.

Politifolkene lette etter ruteknuseren, da 31-åringen plutselig dukket opp bak dem. Han hylte og skrek, og fektet med armene.

Rømte til bestemor

Hundeføreren slapp derfor hunden, som bet seg fast i armen til mannen.

31-åringen hogget da flere ganger mot politihundens hode med en potetskreller, ifølge dommen mot ham fra Bergen tingrett.

Hunden slapp etter hvert armen, og 31-åringen løp av gårde. Da hunden på ny tok ham igjen, hogget mannen nok en gang mot hunden.

31-åringen rømte deretter til sin bestemors leilighet, der han ble pågrepet i bestemorens seng.

Regnes som tjenestemann

Hunden fikk et rift og blødning i snuten som følge av behandlingen, og retten slår fast at 31-åringen har truffet den med minst ett stikk.

En høyesterettsdom fra 2008 slår fast at en politihund i tjeneste regnes som en polititjenestemann, og 31-åringen er derfor dømt for vold mot offentlig tjenestemann.

Han er også dømt for å ha knust flere vinduer i boligområdet etter slagsmålet. Ett av husene tok han seg inn i, mens en skrekkslagen beboer gjemte seg i en bod. På grunn av sprikende forklaringer fra de involverte ble han frifunnet for vold mot andre festdeltakere.

Bergen tingrett har satt straffen til 45 dagers fengsel.