— Mange er forskrekket over at det ble felt svære, gamle og friste trær. Vi lurer på hvorfor det har skjedd, sier nabo Peder Marøy.

Flere mennesker BT har vært i kontakt med forteller at de reagerer på at trærne er borte. På lekeplassen i Amalie Skrams vei står det i dag igjen fem store stubber.

- En feil

Det viser seg at trærne ble felt ved en feil. Rune Hesjedal, seksjonsleder for park og byrom i Grønn etat i Bergen kommune, beklager overfor beboerne.

— Disse trærne skulle ikke vært felt. Vi kan bare beklage, sier han.

Trærne ble felt for en del uker siden. Hejsedal forklarer feilen med en rutinesvikt.

— Dette er vårt ansvar. Det har vært en intern glipp i Grønn etat sine rutiner. Vi er i kontakt med folk i nærmiljøet for å se på hvordan vi skal ordne dette. Vi må gjøre lekeplassen bra igjen, sier han.

— Tragisk

Terje Husabø og datteren Tirill (2) er ofte på lekeplassen i Amalie Skrams vei. Han forteller at han la merke til at trærne var borte, og lurte på hvorfor.

— At er det en glipp er jo veldig synd. Det er særlig tragisk når det er så gamle trær. Det ene treet var nærmere tjue meter, sier han.

En annen som reagerer på trefellingen er Bjarte Olsen. Han er ofte på lekeplassen med barnebarna.

— Dette er rett og slett pinlig for kommunen. Det er veldig tomt her nå. Det var store, flotte og tjukke trær, sier han.

ENSOM STUBBE: Her er restene etter en av fem trær som ble hogget ned for noen uker siden.

— Korttenkt

Eirik Wærner, styreleder i Treets Venner, er sjokkert over trefellingen.

— Mange kjøper bolig i nærheten av trær fordi de liker dem, og da er det naturlig at man reagerer på at nærmiljøet deres blir ødelagt. For mange har trær en stor verdi. Dette er virkelig korttenkt. Man kan ikke gjøre noe slik uten videre, sier Wærner.

Han får støtte av Sondre Båtstrand i Miljøpartiet De Grønne.

— Dette er veldig trist. Her må noe ha gått alvorlig galt. Jeg håper Grønn etat vil gå gjennom rutinene sine, slik at dette aldri skjer igjen. Trær er viktige for bymiljøet, både estetisk og miljømessig. Man kan ikke bare gå rundt å hogge ned trær, sier han.

- Plant nye trær

Selv om de gamle trærne ikke kan erstattes, håper Båtstrand at Grønn etat vil gjøre det de kan for å gjøre det godt igjen.

— De bør plante noen nye trær for å vise at de tar dette på alvor, sier han.

HOGGET NED: Fem trær ble brått revet bort for noen uker siden. Nå viser det seg at det var en glipp.
Eirik Brekke