Natt til 17. mai i fjor ble to personer pågrepet av politiet etter å ha angrepet en mann med sverd på en fest på Landås. Angrepet førte til et stort kutt i mannens hode som måtte sys med ni sting. Offeret fikk også et balltre i halsen, og gjerningsmennene tok kvelertak på ham.

De to tiltalte, som er født i 1974 og 1982, ble hver dømt til betinget fengsel i 90 dager. De slipper å sone hvis de unngår lovbrudd de neste to årene.

Dette er saken:

Retten finner det sannsynlig at de tiltalte har avtalt angrepet, siden de møtte opp sammen på festen med samuraisverd og balltre. Dette støttes av flere vitneforklaringer.

Ifølge dommen er det formildende at offeret skal ha angrepet kjæresten til en av de dømte i forkant av angrepet, samt vært i slagsmål med den andre av de dømte.

Retten skriver videre at lovbrudd av denne typen vanligvis skal straffes med ubetinget fengsel. Men på grunn av voldsbruk tidligere på kvelden mener retten at sverdangrepet inneholder et element av berettighet harme.

— Retten finner imidlertid at det i denne saken foreligger omstendigheter i form av berettighet harme, som tilsier bruk av betinget fengselsstraff.

Den ene av de tiltalte ble også dømt for oppbevaring av 2,5 gram hasj.

Begge av de tiltalte har nektet for å ha utøvd vold overfor offeret.