PAUL SIGVE AMUNDSEN (foto)

— Sitt, Jambo, sitt!!!

Den våryre bokseren vil ikke sitte. Han leker seg i stedet inn i sin første bypåske noensinne. Hva skal vel Jambo med snø og fjell, når han får rulle fritt rundt i Nordnesparken?

— Jeg tror han merker at det er vår. Han elsker å sitte i solen og stirre utover. Og så er det jo flere hunder ute på denne tiden av året, sier matmor Monika Valestrand.

Hun har like godt lånt med seg nabohundene Bonzo og Tusse også, på en aldri så liten påsketur i parken.

— Det beste med våren? At folk kommer ut igjen. Det er så trasig når alle sitter inne, sier Monika.

Og røper at påsketuren ikke går til fjells i år.

  • Vi håper jo våren har kommet, da. Det kan ikke bli vinter igjen nå!

Vår = kaffe i solen

Bølgene skvulper på Verftet, Birgit Wigeland Moi og Jule Reimer kan kjenne på kroppen at vintersesongen er over. Hva skal man med kakao i skibakken når man like gjerne kan drikke kaffe i sjøkanten?

— Det er verken vinter eller sommer, så da er det vel vår, konstaterer Jule.

Hun er fra Tyskland, men har lagt påskeferien til vårbyen Bergen.

Birgit går siste året på medisinstudiet, noe som betyr liten tid til fjellturer i påsken. Dagene er fylt med lesing, når ikke solen lokker utenfor vinduet.

— Det beste med våren? Å kjenne solen varme, sier Birgit.

— Å sitte ute og drikke kaffe med gode venner, supplerer Jule.

Gullfisk i påskesol

Doffen svømmer dovent rundt i solsteiken på Danmarks plass, og aner lite om at han ikke kommer seg av flekken. Hvem trenger vel sol og ski på Geilo når våren har kommet til Norges mest trafikkerte kryss, og påskesolen er minst like het som i skibakken?

— Det er så støvete inne at Doffen må få lov til å være ute og sole seg, sier Petter Lidal, og kikker ned på sin gullfiskvenn.

Petter bruker påsken på å pusse opp baren «Bien», som etter planen skal forsyne øltørste bergensere utpå sommeren en gang. Og lunsjpausen på å sole seg i påskeluft med piggdekksmak.

— Ja, det er vel gjerne like støvete ute som inne, sier han.

Men hva gjør vel litt skitten byluft når våren har kommet?