I lokalene til organisasjonen FANT for omplassering av hunder tumler det to hvite og en svart valp. Sammen med dem svinser både valpemor og valpefar. De fem hundene havnet hos FANT i Osveien på Nesttun etter at eieren døde og de ble stående alene i verden.

Siden valpene er så små og hundegården er full, har Irene Beyer latt dem få et midlertidig hjem i organisasjonens kontorer.

— Vi håper noen kan tenke seg å gi både valpene og foreldrene deres et midlertidig og senere et varig hjem, sier Beyer til Bergens Tidende.

Hos mor noen uker

— Valpene er så unge at de ikke kan tas fra moren sin. I minst to uker til må de være sammen med henne. Etter den tid håper vi at noen vil forbarme seg over hundene. Så sant vi bare klarer å omplassere dem, unngår vi å avlive dem, sier Beyer.

Hun forteller at det er ikke er vanlig at en hel hundefamilie blir overlatt til seg selv som i dette tilfellet. Men ingen sto klar til å overta dem da eieren døde.

50 blir ikke hentet

— I gjennomsnitt finner politiet en hund hver dag i Bergen. De fleste blir gjenforent med sine eiere etter at det blir annonsert i avisene at politiet har funnet dem. Men hvert år blir 50 hunder ikke hentet. De aller fleste av dem klarer vi å omplassere til nye eiere. Bare noen få blir avlivet, sier Beyer.

De tre valpene fikk en ormekur og en grundig vask i går. Senere denne uken skal de til veterinær for helsesjekk.

— Vi håper noen vil gi dem et nytt og godt hjem, sier Irene Beyer mens hun gir familiens to voksne individer et kjærlig klapp.

— Det ville være forferdelig trist om de skulle bli avlivet fordi ingen vil ha dem, sier Beyer.

MOR OG BARN: Tispen er en god mor for sine små valper, men om noen uker må valpene flytte. (FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN)
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN