For tredje året på rad arrangeres Voss Videogames når påsken starter onsdag ettermiddag.

Inntar skibakkene med kamera

Over 70 unge filmskapere inntar skibakkene på Voss, der de skal lage sine egne hjemmesnekrede snøfilmer. Målet: Å imponere årets jury og bli vinneren av videolekene.

Voss Videogames-sjef Per Fretheim ser frem til årets konkurranse. Onsdag starter det med åpningsshow på Torget i sentrum av Voss.

— Vi frakter ned snø til sentrum og lager til slik at folk kan kjøre og trikse foran publikum i sentrum. Det blir musikk og show utover kvelden så vi håper så mange som kan kommer og ser på, sier Fretheim til bt.no.

Tre dager på å lage snøfilm

Etter at startskuddet er gått har de 75 påmeldte, som er delt inn i 15 lag, frem til lørdag på å gjøre opptak og redigere sammen sin egne triksefilm, snøbrettfilm eller skifilm.

— Vi håper det kommer mye folk, vi håper på best mulig kvalitet og er spent på hva å se hva folk har å bidra med, sier Fretheim.

Påmeldingsfristen er egentlig utløpt, men arrangørene har åpnet for at folk fremdeles kan melde seg på.

— Vi har åpen påmelding også på tirsdag, sier han, og legger til at folk må stille med kamera selv.

Ifølge Fretheim er det for det meste ungdom mellom 16 og 25 år som er med i lekene, selv om påmeldingen er åpen for alle.

Følg Videogames her

bt.no følger Voss Videogames. Vi dekker åpningen og kommer også til å være tilstede på finaleshowet lørdag. Lørdag kåres vinneren og vinnervideoen blir å se på bt.no, sammen med alle de andre videobidragene.

Her er alle videobidragene fra fjorårets Voss Video Games :

Tropp 5700: Vinnerfilmen.

Brødre Fra Forskjellige Mødre: Andreplass.

Weissengold Light: Tredjeplass.

Team Aylar

Why

HVPU Entertainment (Sensurert)

Ballett

Snowblind

Team Uganda

Sett og Frett

Se også: Artikkel om Voss Videogames 2007 | Bidragene fra Voss Videogames 2006 | Våre nye Voss-sider | Våre Ekstremsport-sider