Den pleietrengende kvinnen i 50-årene er rammet av cerebral parese og sitter i rullestol.

Ifølge tiltalebeslutningen skal mannen, som også er i 50-årene, i en tomåneders periode i fjor gjentatte ganger ha misbrukt kvinnen seksuelt. Han skal blant annet ha blottet kjønnsorganet sitt, befølt kvinnens bryster og gjennomført samleie.

I tingretten i dag ble mannen frifunnet for seksuelle handlinger uten samtykke, men dømt for å ha misbrukt stillingen sin. Retten mener det ikke er bevist at de seksuelle handlingene ikke var frivillige.

Dom: Ti måneder i fengsel. I tillegg er tiltalte fradømt stillingen sin og retten til å jobbe innen pleie— og omsorgsyrker. Han må også betale oppreisningserstatning på 60.000 kroner - 40.000 mindre enn det aktor krevde.

Den tiltalte bergenseren har tidligere anmeldt kvinnen for falsk anklage, men ble ikke trodd av påtalemyndighene, og anmeldelsen ble henlagt.

— Tiden etter overgrepene har vært vanskelig for min klient. Hun er fullstendig avhengig av daglig pleie, og sliter nå med tilliten til mannlige hjemmehjelpere. Hun føler seg utrygg, sa bistandsadvokat Jan Frode Knarvik til BT da det ble tatt ut tiltale i mars.