Med seier i Framohallen tar Fyllingen klivet opp til en sterk tredjeplass på tabellen. Mens Stord med et nytt tap suller seg mer og mer inn i nedrykksstriden. Det er med andre ord topp mot bunn, og fordel hjemmelaget.

Statistikken de to rivalene imellom viser enda tydeligere hvor stor sjansen er for poengfangst når Framohallen er arenaen å by seg til på i kveld. Stord har ikke vunnet «der oppe» siden femmålsseieren i 2001. Mens Fyllingen bare har én eneste seier på Stord siden første møte i eliteserien i 1999. Og den seieren kom så seint som i høst, da Anders Fältnäs gutter hamret løs på stordabuene og vant komfortabelt 33-25.

Rune Skjærvold synes statistikk er til for å brytes, men er mest opptatt av at Stord kommer seg ut av blindgaten de befinner seg i. Stortapet for Drammen søndag førte til et forlenget spillermøte.

– Vi har fått luftet ut frustrasjon og skuffelse. Og forhåpentligvis tatt til oss lærdommen om at uten innsats kommer vi ikke langt. Vi spillere må gå i oss selv og innse at avtaler vi gjør, de forplikter. Med gutsen tilbake kan vi slå Fyllingen, mener Skjærvold.

– Men det kommer neppe til å skje. Selv om vi har den største respekt for kampen, bedyrer Anders Fältnäs. Fyllingen-treneren var observatør da Stord tapte med 19 for Drammen – og dro hjem lenge før seansen var slutt.

– Det jeg så da kan jeg ikke bruke til noe som helst.

Henrik Nilsen er usikker foran derbyet mot Stord, grunnet forkjølelse. Mens Magnus Dahl er langtidsskadet. Ellers stiller Fyllingen med fullt mannskap.