— Vi var en av de siste som fikk komme hjem igjen da de tok bort sperringene i ettermiddag, sier Kristine Brekke, som bor i Skivebakken 8.

Hun bor bare 3-4 meter fra Skivebakken 9, hvor det brant i natt. Selv våknet hun av sirenene.

— Fra tredje etasje så jeg flammene bare meter fra oss. Det så ut som om det kokte på taket der huset i Molløesmauet sto i brann, sier Kristine.

Ut i nattøyet

Hun fikk med seg datteren Camilla (4) Brekke ned for å vekke leieboeren Miia-Liina Tommila som lå og sov sammen med kjæresten i første etasje.

— Først tenkte jeg at sirene var vanlige lyder på morgenen. Så kom Kristine og ropte at det brant. Jeg må innrømme at jeg skalv noe sinnssykt, sier Miia-Liina.

**Les også:

Våknet til storbrann**

Kristine fikk på seg en bukse, en tunika og støvletter, men ikke sokker. Datteren hadde på seg nattøyet før de sprang ut.

De ble stående en liten stund i utgangsdøren.

— Da kom den voldsomme røyken mot oss, sier de.

Tid for ettertanke

Alle fem i huset, inkludert en venn av henne, ble evakuert ned til Sentrum politistasjon.

— Datteren min var ikke redd, hun syntes heldigvis det var mest spennende, sier hun.

Deretter ble de sendt til et hotell. Det ble ikke noe soving i går.

Se video: — Våknet da det luktet svidd | Her bodde de | Her går tre hus opp i røyk Ved 15-16-tiden i dag kunne de komme hjem igjen. Da var det tid til ettertanke. Hun kjenner naboene som ble rammet av brannen.

— Jeg må innrømme at jeg er litt skremt, men jeg har ikke klart å tenke gjennom alt ennå. Kanskje kommer reaksjonene senere når vi har sovet litt og fått roet oss litt ned.

- Englevakt

I løpet av dagen har hun fått mange sms fra kjensfolk som lurer på hvordan det har gått med alle i huset.

Kristine er glad for at det ikke gikk verre. Og for at ingen liv gikk tapt.

— Hadde det vært vind hadde sikkert brannen tatt huset vårt også. Jeg tror vi alle har hatt litt englevakt i natt, sier Kristine.

De fleste er nå vendt tilbake i husene sine, med unntak av ni personer som skal ha bodd i Skivebakken 9, Molløesmauet 14 og Asylplassen 4.

Rune Sævig
Helge Skodvin