bt.no skrev forrige uke om de to papegøyene som flakset ut i frihet fra sitt hjem på Nesttun.

– Etter fem døgn klarte jeg å finne og fange Finno en kilometer fra hjemmet. Det ble mye løping gjennom hager ved Ramstad gård i Sundsvei, forteller Stein Are Hansen.

Livet på rømmen har tydeligvis vært slitomt for den aldrende skøyeren Finno, som har rundet de 20.

– Jeg lokket med valnøtter, kom meg innenfor rekkevidde, og kastet genseren over ham. Han gikk rett til matskålen og fikk litt eplecider. Etter ti minutter med fråtsing sovnet han. Fem døgn på flukt tar på, sier Hansen.

Han kjøpte de grønnkledde fjærkreene på finn.no, og døpte dem derfor Finno og Fia. Fia er fortsatt savnet. Hansen lover dusør til den som klarer å fakke henne, men innser at sjansene begynner å bli små.

– En jogger hadde sett en grønn fugl som ble angrepet av en skjære i luften. Etterpå lå det bare en liten grønn fjær igjen på terrassen. Det spørs om hun ikke har strøket med, sier Hansen.

Tirsdag tok han likevel med seg Finno ut i bur, for å se om den kunne lokke til seg sin livsledsager.

– De har holdt sammen i fire år, så de trives nok i hverandres selskap. Hvis de blir plassert i hvert sitt rom blir det spetakkel.

Har du sett en papegøye på Nesttun? Tips oss!

IKKE SÅ GØY: Finno var trøtt, våt og forkommen etter fem dager på rangel. Etter å ha fråtset i valnøtter og eplesider, sovnet han som en stein.
I LYKKELIGERE DAGER: Her er Finno og Fia den gang alt var fryd og gammen. Nå er Fia savnet, og Finno risikerer fotlenke hvis den ikke gir seg med rømningsforsøkene.