Brannen i det 400 kvadratmeter store trehuset fra 1913 startet tidlig i går morges. Eieren av huset, Stian Sjursen, ble vekket av en ulende røykvarsler før han bare måtte komme seg ut. Det eneste han fikk med seg ut var to bilder og noen papirer. Flammene tok resten av eiendelene hans.

Mareritt for brannvesenet

Da bt.no traff ham utenfor huset var han sjokket over å se det 400 kvadratmeter store bygget han har jobbet med de siste fem årene gå opp i røyk.

— Jeg er lamlått. Det er ikke stort mer å si, sier Sjursen til bt.no.

Flammene tok raskt tak, og utviklet seg til et mareritt for brannvesenet.

– Dette er en fryktelig vanskelig brann å slukke. Tømmerveggene bak kledningen gjør det svært vanskelig for brannvesenet å komme til, sa politibetjent Per Algrøy til bt.no i går morges.

Glad vi er på feire

Ekteparet Kjetil og Bente Skaar var på hotellferie i Sarpsborg da de fikk melding fra venner og kjente at leiligheten de bor i, sto i full fyr.

– Nå er vi bare lettet over at vi selv er på ferie og at det gikk bra med han som eier huset, sier Bente Skaar til bt.no.

Familien har mistet stort sett alt de eier.

— Det eneste vi har igjen er bilen, og det vi tok med oss på ferie. Vi har dessverre også mistet katten vår. Den klarte ikke å komme seg ut av huset, sier Skaar.

Totalskadd

Familien valgte å fortsette ferien, selv om de vet at de kommer hjem til et kaos når ferien er over. De flytter nå inn hos slektninger.

— Vi blir i Sarpsborg til søndag, så får vi bare reise hjem og se hva som har skjedd. Akkurat nå går det tusen tanker gjennom hodet, sier Bente Skaar.

Brannen ble ikke slukket før langt ut på ettermiddagen i går. Det er bare deler av skallet som står igjen. Alt innvendig er totalskadd.

STORBRANN: Brannen i det det gamle tømmerhuset er et mareritt å slukke for brannvesenet.