I ukevis har Havnevesenet forsøkt å komme i kontakt med eieren. Men til ingen nytte. Han er som sunket i jorden. Men nå er tålmodigheten slutt. Hvis ikke eieren dukker opp i løpet av påsken, blir «Maarfjell» bokstavelig talt tvangsslept ut Vågen og fortøyd ved en privat kai på Askøy, sier havnekaptein Gunvald Isaksen til Bergens Tidende.

— Det skal nemlig være Marinens Dag i Bergen helgen etter påske. Da trenger vi kaiplassen like ved statuen av Shetlands-Larsen. Så fergen kan ikke ligger her lenger, legger Isaksen til.

Før jul

«Maarfjell» ble fortøyd ytterst ved Shetlands-Larsens brygge ý eller Torgutstikkeren om man vil ý før jul i fjor. Tidligere har den i lang tid ligget fortøyd ved en marina i Sandviken.

Isaksen bekrefter overfor Bergens Tidende at man har navnet på en mann, som angivelig eier fergen. Men vedkommende har ikke vært å oppspore. Han har heller ikke gitt lyd fra seg etter at Havnevesenet har etterlyst ham gjennom avisannonser og en arbeidsplass han skal ha hatt tilknytning til.

Dyrere for hver dag

Etter hvert som tiden er gått, pådrar den ukjente eieren seg også en anselig sum i havneavgift. Med en avgift på 75 kroner dagen, nærmer regningen seg raskt 10.000 kroner.

— Det er jo forferdelig synd at fergen bare skal bli liggende og forfalle. Den ser ut til å være i relativt god stand. Uten tilsyn, er det jo også fare for både innbrudd og hærverk, sier Isaksen.

UKJENT EIER: Slik har fergen «Maarfjell» ligget fortøyd ved Shetlands-Larsens brygge innerst i Vågen i over tre måneder. Eieren er sporløst borte.
FOTO: EIRIK BREKKE