I fjor tok Seljedalen skole imot elever fra Landås. Nå skal alle førsteklassingene på Nattland skole busses dit.

Nattland er overfylt, og onsdag ble det kjent at elevene likevel ikke kan flyttes inn i brakken på skoleplassen.

Den ble stengt på dagen for tre uker siden etter at det ble oppdaget fuktskader.

Foreldremøte på Seljedalen

Det var de fire klassene i 1. trinn som holdt til i brakken som nå er stengt, og det blir de som må busses til Seljedalen skole.

— Vi kommer til å innkalle foreldrene på første trinn til foreldremøte mandag kveld. Da vil vi presentere de praktiske rammene, bussing og alt, sier rektor Ole Henry Halleraker.

Han har vært på befaring i Fyllingsdalen torsdag og mener at lokalene er godt egnet. Foreldremøtet vil også bli holdt på Seljedalen skole.

Var skeptisk

— Jeg var i utgangspunktet skeptisk. De er bare seks år gamle. Men etter en totalvurdering, der vi har sett på hvilke utfordringer det utløser hvis vi flytter de ulike trinnene, konkluderte vi med at det måtte bli 1. trinn, sier Halleraker.

Nye paviljonger Nattland skal etter planen være på plass om cirka tremåneder.

Hans kollega på Seljedalen, vikarierende rektor Arne Joachim Bruun, sier til bt.no at de er klar til innrykket.

I fjor tok skolen imot to trinn fra Landås skole.

— De var her fra nyttår til sommeren. Det gikk ganske knirkefritt. Det slitsomme, er flytteprosessen. Det ble mye trangere enn vi er vant, sier han. Denne gangen blir det forhåpentligvis lettere i starten, sier Bruun.

- Vil dette føre til dårligere læreforhold?

— Det blir trangere. Det betyr færre rom å fordele aktiviteter på, når vi for eksempel får lyst til å dele en klasse i to av pedagogiske grunner. Men det skal ikke gå utover noen. Resultatene må bare oppnås på en annen måte, sier rektor Bruun.

Det er ikke bestemt når bussingen til Seljedalen skole starter, men det blir tidligst i midten av neste uke. Prosessen starter først etterforeldremøtet, melder Bergen kommune.

Diskuter saken under: