TOR KRISTIANSEN

— Ser du den steinen der? Vi var fem menn som slet og strevde for å grave den frem. Den er bevis godt nok på at den gamle møllen har vært i full drift nettopp her, sier dugnadsgjengens leder Willy Monsen og viser oss den gamle møllemuren og alt det nye som er skapt.

Praktfull står møllen der. De to møllesteinene ligger nøyaktig slik de skal ligge. Nå kan kornet helles over. Den store skuffen som tar imot melet, står klar. Og gjennom pleksiglasset kan besøkende se hvordan vannet snurrer det store møllehjulet når møllen er i drift.

Tor Aarseth, Olaf Bastiansen, Kjell A. Jensen, Fredrik Wolff, Knut Woldsdal, Torleif Einarsen Ove Zakariassen, Odd Sørås og de andre i dugnadsgjengen har virkelig stått på. Hellene er kommet på plass utenfor og gjerdet er en pryd i seg selv. Håndplukkete materialer er brukt i hele huset. Her er alt bygd nettopp slik arkitekt Gabor Szilvay har tegnet det.

I dag klokken 17.00 åpner kulturleder Berit Tande Årstaddagene nettopp ved møllen i Christieparken ovenfor Brann Stadion. Fylkesmannen kommer i karjol og det blir flere taler og mye festivitas.

— Møllen vil gi parken nytt liv. Dette blir en stor dag for oss alle, sier Willy Monsen. Tre-fire år har dugnadsgjengen stått på for å lage møllen. Gjennom et godt samarbeid har de utrettet noe som vil stå i mange år fremover.