Hvor: Norsk Trikotasjemuseum, Salhusvegen 201, Salhus, 8 min fra IKEA

Når: Onsdag 4. Mars kl. 1800

Hva: Historiekafé på Norsk Trikotasjemuseum

Fører arbeidsinnvandringen til dårligere arbeidsforhold?

Hvordan har innvandrerne påvirket arbeidslivet i Norge de siste 50 årene?

Knut Kjeldstadli er en av landets fremste historikere og debattanter. Nå kommer han til Salhus og vil diskutere hvordan arbeidsinnvandringen har formet samfunnet vårt.

Hva vil skje i fremtiden? Hva skjer med arbeidstakernes rettigheter dersom de må konkurrere med utenlandske arbeidstakere med dårligere arbeidsvilkår?

Foredragsholdere med faghistorisk bakgrunn. Knut Kjeldstadli er professor ved Avdeling for historie, Universitetet I Oslo og har skrevet flere bøker om dette temaet.

Den første onsdag hver måned vil Norsk Trikotasjemuseum åpne dørene for publikum og invitere til en uformell historiekafé. Historiekafeen er en ny type arrangement ved Norsk Trikotasjemuseum. Vi kobler vaffel og kunnskap!

Det blir avholdt tre historiekaféer i løpet av våren, og det blir tre til i løpet av høsten. Historiekafeen er en del av 150 års jubileet på Norsk Trikotasjemuseum. Det er nemlig 150 år siden Salhus Tricotagefabrik ble etablert i Salhus. Her har tusenvis hatt sin arbeidsplass og her har det blitt produserte uendelige mengder undertøy og klær til folk flest gjennom 130 år.

Dette er også en del av Kulturminneåret 2009.

Se plakat her (pdf)