— En sprek hundreåring, folkens. Grå og verdig, litt sånn sliten her og der, men innholdet er så bra. Jeg er så begeistret for at vi har kalt slagordet for jubileumsåret for «Mitt Haukeland». Og jo mer jeg tenker på det, jo mer tror jeg at det som preger folk - syke, pårørende og oss alle - sitt forhold til et sykehus, det er at det er noe som er viktig for oss. Det er den trygghetsfasen som skal være der når livet blir vanskelig. Og på dette sykehus skal man møte den kompetanse, vennlighet og verdighet som man fortjener i en vanskelig situasjon, sa administrerende direktør Stener Kvinsland blant annet i jubileumstalen.

8500 muffins

Allerede på morgenkvisten hadde første bolk av jubileumsfeiringen gått av stabelen, med skikkelig kanonsalutt utenfor Gamle Hovedbygg, utdeling av 2000 varme kakaokopper og 8500 ferske muffins´er pluss premiereopptreden både for universitetssykehusets fjorten dager gamle musikkorps Haukeblæsen og det nesten like unge buekorpset Haukeland Bataljon. De bolde buekorpsdamene hadde foreløpig kun lært seg å marsjere rett frem, og det greidde de fint. At en av trommeslagerne mistet trommen underveis, var bare sjarmerende.

Ved lunsjtider hadde flere hundre ansatte, pasienter og besøkende samlet seg i foajeen på Sentralblokken for å feire hundreårsjubileet. I anledning dagen hadde Haukeland Universitetssykehus invitert både liten og stor som hadde bursdag akkurat denne dagen, til å komme og feire sammen med dem i foajeen. Blant disse var det trukket ut 20 heldige, som nå hadde benket seg rundt bordene i foajeen.

Egenprodusert T-skjorte

25 marsipankaker ble skåret opp og delt ut, nok til rundt 2000 personer. Og pasientene ved det store universitetssykehuset var heller ikke glemt; de fikk servert napoleonskake med norsk flagg på glasuren.

For å si det med universitetssykehusets egen kulturbrygger Atle Halvorsen, som i anledning dagen var ikledd egenprodusert T-skjorte med logoen «Mitt Haukeland» på brystet:

— Dette er grensesprengende kjekt! Tenk at så mange er kommet for å feire denne store dagen sammen med oss her på Haukeland! Rett og slett jæla tøft, e´ det!

Les mer om feiringen i onsdagens papiravis.

KAKEFEST: Hundreårsjubilantens inkluderende slagord «Mitt Haukeland», her i krem og marsipan-varianten.
EIRIK BREKKE